dinsdag 9 november 2010

Niet zo'n leuk nieuws

Wil het toch hier ook even kwijt. Heb vandaag niet zo'n leuk nieuws gekregen in het ziekenhuis.
Ik loop al een tijdje een beetje wazig voor me uit te kijken, letterlijk bedoel ik dan. Ik zie met mijn linkeroog met bril evenveel als ik dat zie zonder bril. Erg vervelend, omdat je continue tegen een waas aan bent 't kijken, je krijgt er flinke hoofdpijn van omdat je rechteroog harder moet werken om het allemaal bij te trekken.
Maar goed, omdat onze oudste dochter ook aan de bril moest, heb ik meteen mijn klacht aan de assistent uitgelegd en gevraagd voor een afspraak. Die was dus vanmorgen.
Na een aantal testjes mocht ik me melden bij de oogarts herself. Ook zij keek weer naar mijn ogen en scheen met zo'n o zo irritant lichtje in mijn ogen. Echt goed verdragen kon ik dat niet. Maar het kwam er uiteindelijk op neer dat ik met mijn linkeroog nog maar voor 15% zie en ondanks dat ik nog veel te jong ben - ben vorige maand 40 geworden - behoor ik tot de 2% die op die leeftijd de oogziekte STAAR hebben. Mijn rechteroog is in principe nog goed, maar ook daar begint de staar al.
De enige optie is een operatie, ze maken dan een kleine incisie (sneetje) in mijn oog en verpulveren dan mijn troebele lens. Deze wordt er dan uitgezogen en de nieuwe lens wordt dan weer geplaatst. Al met al zou dit misschien een half uurtje in beslag nemen. Eerlijk gezegd ik ben doodsbenauwd. Ondanks de vele succesvolle operaties op dit gebied, zit aan alles een risico. Het zijn wel mijn ogen en daar heb ik er maar 2van!!!
Maar zo doorgaan kan ook niet. Op 15 december a.s. ga ik onder het mes en hopelijk zie ik daarna de wereld weer wat helderder!

Sorry dat ik jullie hiermee lastig val, maar het doet me goed om het even van me af te schrijven.

6 opmerkingen:

Jolanda zei

Hoi Jolanda,

Wat een vervelend nieuws!Heel veel sterkte,

Groetjes Jolanda

Desiree zei

Hoi Jolanda,

Ondanks dat ik je morgen gewoon spreek, toch even een berichtje op je blogje.

Bij toeval lees ik dit, omdat ik dacht: "Zou ze nog wat nieuws gemaakt hebben ?"
Maar vind het toch fijn om het nu hier te lezen dan morgen er plots mee geconfronteerd te worden.
Ik vind het heel naar voor je en ik wist niet dat je zo'n last van je ogen had.
En dan kom ik af en toe met mijn stomme vragen ... alsof die belangrijk zijn.

Ik kan me voorstellen dat je er enorm tegen op kijkt en ik kijk wel uit om te zeggen dat het allemaal wel mee zal vallen.
Het is niet niks ... en zeker niet zo vlak voor de kerst.

Potverdorie !!
Tja, wat moet ik zeggen ... ik weet het niet.

See you tomorrow ... (is dan nog het enige dat ik eruit krijg)

*Ellen* zei

he wat een vervelend nieuws voor je, heel veel sterkte ermee

anja zei

meid daar waar je denkt mij nodig te hebben ,ben ik er voor je.
heb net je mail gelezen
liefs an

nicolet zei

Pppfff Jolanda, wat een nieuws!! Ik kan me voorstellen dat je er tegenop ziet! Heel veel sterkte als het zover is!
Liefs Nicolet

Marlies zei

Pff, ik kan me voorstellen dat je hier als een berg tegen op ziet. Bij mij is aan mijn linkeroog eerder dit jaar ook al een staarplek geconstateerd en de optometrist zei weliswaar dat het niet zo groot was, maar je schrikt dan toch. En jij bent weer een aantal jaartjes jonger, dus dat valt nog rauwer op je dak. Ik wens je alvast heel veel sterkte en ook al klinkt het makkelijk, maak je nu nog maar niet al te druk, want je schiet er zo weinig mee op. En meestal vallen dit soort operaties heel erg mee. Ik hoop dat het je lukt om je op het hobbyen en je kids te concentreren, dan blijft er tenminste minder tijd over om te piekeren. Sterkte ermee!

Een dikke knuffel van Marlies